728 x 90

Алонсо ще участва в Рали-рейд Мароко

Двукратният световен шампион във Формула 1, първенецът във WEC, двукратен победител в "24 ч. на Льо Ман" Фернандо Алонсо ще вземе участие в Рали Мароко, което се явява част от Световната купа по рали-рейд. Алонсо вече е официално внесе в списъка със заявките за рали маратона. Навигатор на Алонсо ще бъде испанецът Марк Кома, а

Двукратният световен шампион във Формула 1, първенецът във WEC, двукратен победител в "24 ч. на Льо Ман" Фернандо Алонсо ще вземе участие в Рали Мароко, което се явява част от Световната купа по рали-рейд. Алонсо вече е официално внесе в списъка със заявките за рали маратона.

Навигатор на Алонсо ще бъде испанецът Марк Кома, а Фернандо ще управлява "Тойота". Тази гонка се смята за генерална репетиция преди "Дакар", в който през 2020 г. Алонсо също планира да участва.

Дакар 2020 ще се състои от 5 до 17 януари в Саудитска Арабия, а мароканският маратон – от 3 до 9 октомври. Дължината на африканския маршрут е 2500 км. Действащ победител в Рали "Мароко" се явява Насер Ал-Атия, който печели този рали-рейд пет поредни години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт