728 x 90

Българка ще участва на рали "Дакар"! (+видео)

    Зорница Тодорова ще стане първата българка, която ще се пусне на най-тежкото рали в света – "Дакар". Това стана ясно на пресконференция, на която присъства и бъдещият й партньор в тима на "Ямаха-Европа" Тодор Христов. 34-годишната Тодорова е един от 5-те състезатели на японския фирмен отбор. Христов и Петър Цанков този януари бяха първите българи,

    Зорница Тодорова ще стане първата българка, която ще се пусне на най-тежкото рали в света – "Дакар". Това стана ясно на пресконференция, на която присъства и бъдещият й партньор в тима на "Ямаха-Европа" Тодор Христов. 34-годишната Тодорова е един от 5-те състезатели на японския фирмен отбор. Христов и Петър Цанков този януари бяха първите българи, които караха на "Дакар".
    Министърът на Информационните технологии, съобщенията и транспорта г-н Александър Цветков, в качеството си на патрон ще представи първите българи участници в Световния крос кънтри шампионат. Тодор Христов и Зорница Тодорова ще вземат участие в "Rallyе Tunisia 2011" в Африка, кръг от Световния Шампионат "Cross Country Rally".
    Зорница ще се състезава с АТV  KTM 525,  а Христов отнов ще кара Can-Am Renegade 800, моделът с който той участва в рали "Dakar 2011". Стартът е на 1 май в град Тузьор, Тунис, а финала е на 6 май след 1500 км. в дюните на Африканската пустиня като участие са записали всички фирмени отбори при мотоциклетите и автомобилите.
    За двамата това е и първото състезание в програмата им за подговка за участие в световната рали надпревара  "Дакар 2012".
    Асистенция на двамата ни участника ще бъде също българска, това са изявените състезатели  Пламен Николов и Калин Митов, а информация ще получаваме от телевизионния оператор Румен Петков.
    Всеки ден на страниците на сайта www.4x4bg.com  ще получавате последните новини с видео и снимки, а в сайта на организатора ще можете да следите on-line движението на състезателите.
    Участието в световната надоревара на двамата българи стана възможно благодарение на подкрепата на "КИНГ", "А2", Арми Груп, Корпоративна Банка и М-тел.
    Зорница Тодорова – родена във Велико Търново, на 34 години, работи като архитект в собствено конструкторско бюро. Бивша състезателка с пистови мотоциклети, с ATV се състезава от 2008-ма година като печели много призови места в Националния Ендуро шампионат. През 2010 година става Шампион на България с АTV в Ендуро Шампионата, класира се трета в трудното рали-рейд състезание в Гърция "Evia Rally Raid" и втора в тежкото маратонско състезание "Балкан Оффроуд Маратон 2010".
    Тодор Христов е първия българин развял трикольора на световната рали надпревара "Дакар 2011", многократен шампион по оффроуд на България, Шампион по оффроуд на Гърция за 2009-та година и с много титли в Европейски шампионати. Организатор на най-най-голямата оффроуд надпревара в три държави "Балкан Оффроуд Маратон" преминаваща през България, Македония и Гърция. Основател на единствената "Детска и младежка школа за ATV пилоти" в Троян.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт