728 x 90

60 топ пилоти от Европа на старт в Кърджали

"Балкан Маратон 2011" започва на 4-ти септември от 11:30 ч. до въжения мост на Водното огледало За най-голямата офроуд надпревара на Балканите вече са записани над 60 участника от десет държави за старта в Кърджали. Състезанието е трети кръг от Националния Шампионат по офроуд и трети кръг от Балканска Рали-Рейд Купа 2011. Откриването ще бъде

"Балкан Маратон 2011" започва на 4-ти септември от 11:30 ч. до въжения мост на Водното огледало

За най-голямата офроуд надпревара на Балканите вече са записани над 60 участника от десет държави за старта в Кърджали. Състезанието е трети кръг от Националния Шампионат по офроуд и трети кръг от Балканска Рали-Рейд Купа 2011. Откриването ще бъде в 11:30 часа на въжения мост до водното огледало в Кърджали със състезание между деца от младежката АТV школа в Троян, чийто основател и ръководител е Тодор Христов, първия български участник в рали "Dakar". Джуниърите ще се надпреварват за специалната награда на Община Кърджали, която ще бъде връчена от г-н Хасан Азис, кмет на общината. След децата ще се пуснат джипове, ATV и мотори на най-добрите пилоти в Европа, като заедно с тях ще стартират и три атрактивни дами с ATV. Зорница Тодорова е първата българка, която ще участва на Дакар 2012 заедно с Тодор Христов, Рени Христова е репортер в телевизия "ХОБИ ТВ", a Мая Найденова от Троян се състезава с мъжете в Републиканския Мотокрос Шампионат.
В клас ATV ще вземе участие петкратния победител в рали Дакар Йозеф Махачек от Чехия, който ще се конкурира с нашата представителка за "Дакар 2012" Зорница Тодорова. При автомобилите 4х4 основната конкуренция на нашите пилоти е от Франция, участникът в Дакар 2011 Себастиан Делоне с Mitsubishi X-Pro и унгарскияте шампиони от "Solyom Team" с KIA.
В следващите дни кервана ще премине през Джебел, Хасково, Харманли и Любимец ще влезе в Гърция до град Орестиада и обратно изминавайки 1200 км за 5 дни. Награждаването е на 10 септември от 20:00 часа до въжения мост на Водното огледало в Кърджали.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт