728 x 90

Пепи Ценков се пуска по Пътя на коприната

    На 5 юли 2012 г. отборът на Рали Рейд.БГ заминава на едно от най-престижните състезания в Европа – Silk Way Rally (рали “Пътят на коприната”), започнало преди 4 години като част от сериите “Дакар”, превърнало се в най-престижната и тежка маратонска надпревара в Европа. Стартът е на Червения площад в Москва на 7 юли. Трасето

    На 5 юли 2012 г. отборът на Рали Рейд.БГ заминава на едно от най-престижните състезания в Европа – Silk Way Rally (рали “Пътят на коприната”), започнало преди 4 години като част от сериите “Дакар”, превърнало се в най-престижната и тежка маратонска надпревара в Европа. Стартът е на Червения площад в Москва на 7 юли. Трасето тази година, с дължина над 4000 километра за 7 състезателни дни, ще бъде още по-трудно в сравнение с предишните издания. Сега то е обновено със 70%, добавени са нови неизследвани маршрути и пустинни зони. Процентът на пясък и пустиня ще бъде над 45%. Най-добрите отбори от повече от 25 националности ще вземат участие в ралито. Нивото, както и в предходните години, ще бъде много високо и в двете категории – автомобили и камиони.
    За Петър Ценков, първият българин финиширал двукратно в рали ДАКАР, това ще е дебют в рали рейд състезание с автомобил. За неговия копилот, Иван Маринов – един от доайените в българския автомобилен оф-роуд спорт и изключителен специалист в навигацията, това ще е първа среща с пустинните трасета и специалните уреди в международните състезания. Пътят на коприната е много важно състезание в подготовката за Дакар 2013 – за свикване с особеностите на машината, за тренировка при карането без път през пясъчните и пустинни местности и за усъвършенстване на навигацията. Чилийските състезатели Раул Даниньо и навигаторът Хавиер Бланко също ще са част от Рали Рейд.БГ. Отборът ще се състезава с автомобили Opel Antara RR, проектирани и направени при известния унгарски състезател и конструктор Балаш Салай – представител на „A.S.O.” за Източна Eвропа. Асистенцията за Silk Way Rally, която отборът ни ще ползва, също ще е негова.

     

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт