728 x 90

Дакар 2013: Тодор Христов приключи с ралито заради гръмнал двигател

Българинът Тодор Христов приключи участието си в рали "Дакар" заради проблем с двигателя на АТВ-ото. Моторът на ямахата дал проблеми още в края на четвъртия етап. В петия механиците на родното ни офроуд гуру направиха всичко възможно да поправят двигателя на четириколката Yamaha, но не успяха. Организаторите даже дадоха два часа реверанс на нашия на

Българинът Тодор Христов приключи участието си в рали "Дакар" заради проблем с двигателя на АТВ-ото. Моторът на ямахата дал проблеми още в края на четвъртия етап. В петия механиците на родното ни офроуд гуру направиха всичко възможно да поправят двигателя на четириколката Yamaha, но не успяха. Организаторите даже дадоха два часа реверанс на нашия на старта на петия етап, но се оказа, че агрегата е "гръмнал" и нищо не може да се направи.  Другите два български екипажа продължават надпреварата при автомобилистите. Петър Ценков с Opel Antara стартира в шестия етап от 92-а позиция, а веднага след него е Орлин Алексиев (BMW X1).
Петият етап бе спечелен от испанеца Нани Рома с "МИНИ". Той завърши за 1:49,40 ч. След него се наредиха французинът Стефан Петерханзел също "МИНИ" (+1:23 мин) и Роби Гордън с "Хамър" (+1:41 мин). Начело в общото класиране е Петерхансел с 10:55,32 часа. На 9:54 мин от него е катарецът Насер ал Атия, а третото място заема южноафриканецът Жиниел де Вилиер (+33:50 мин). Французинът Давид Касто с "Ямаха" беше най-бърз при мотоциклетистите. В класирането първи е сънародникът му Оливие Паин – пак с "Ямаха".
Организаторите съобщиха, че двама души са загинали при тежка катастрофа с три автомобила в Перу извън състезателното трасе на рали Dakar 2013. В сряда вечерта поддържащ автомобил е претърпял челен сблъсък с такси на 10 км от границата с Чили. Второ такси с шестима души пък се е преобърнало няколко пъти при опит да избегне инцидента.Шофьорът и един от четиримата пътници в първото такси са загинали.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт