728 x 90

Офроуд сезонът стартира в Кърджали

    Офроуд сезонът стартира този уикенд в Кърджали, а организаторите очакват над 200 участници за четирите състезания, които ще проведат в рамките на три дни: първи кръг от националния офроуд шампионат, първи кръг от националния автокрос шампионат и първите стартове за годината от трофи шампионата Bulgaria Trophy Challenge и ендуро веригата BG X Enduro. Общо са

    Офроуд сезонът стартира този уикенд в Кърджали, а организаторите очакват над 200 участници за четирите състезания, които ще проведат в рамките на три дни: първи кръг от националния офроуд шампионат, първи кръг от националния автокрос шампионат и първите стартове за годината от трофи шампионата Bulgaria Trophy Challenge и ендуро веригата BG X Enduro.

    Общо са предвидени над 1000 километра състезателни трасета за всички категории състезатели, а голямата атракция ще са затворените кръгове в самия град – до Водното огледало. В Кърджали ще стартират участника в рали „Дакар” Орлин Алексиев, националния и балкански офроуд шампион Николай Гочев и Хари Кафтеранис, който спечели офроуд титлата на България за 2014 година.

    Организатор на „Кърджали 4х4 офроуд празник” е клубът от Троян 4х4 Адвенчър, а директор на състезанието е известният пилот Тодор Христов. Община Кърджали е съорганизатор на офроуд празника, а кметът на града инж. Хасан Азис ще се надбягва с ATV в една от надпреварите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт