728 x 90

Balkan Offroad Rallye 2015 стартира от храм-паметник "Александър Невски" (+видео)

Balkan Offroad Rallye 2015 стартира от храм-паметник "Александър Невски" (+видео)

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официалния старт и поздрави участниците в Balkan Offroad Rallye 2015. Тя благодари на Александър Ковачев за идеята да организира състезание от този ранг в България. В своето обръщение Фандъкова, призова да се спазват правилата за движение по пътищата, шофьорите да уважават себе си, здравето и живота на другите и

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официалния старт и поздрави участниците в Balkan Offroad Rallye 2015. Тя благодари на Александър Ковачев за идеята да организира състезание от този ранг в България. В своето обръщение Фандъкова, призова да се спазват правилата за движение по пътищата, шофьорите да уважават себе си, здравето и живота на другите и най-вече да пазят децата. Състезанието се провежда за пета поредна година и за първа година стартира от София.

Balkan Offroad Rallye е част от веригата международни надпревари Breslau, с родоначалник легендарното рали Breslau Poland, което се провежда от над 20 години на територията на Поша и Германия, превръщайки се в най-големия офроуд маратон в Европа. От няколко години насам главният организатор на „Бреслау” е българин – офроуд доайенът Александър Ковачев, което е и причината най-мащабното състезание да има и българско издание.

За своята пета годишнина, Balkan Offroad Rallye е под мотото “5 години състезания, 5 планини за покоряване”. Което ще рече, че участниците от България и чужбина ще трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. В менюто на състезанието са предвидени над 2000 състезателни километра, разделени в 8 състезателни дни.

Успешен за българските участници бе първият състезателен етап на международния офроуд маратон Balkan Offroad Rallye 2015. Отсечката с дължина 90 км стартира от Бистрица, след тържествената церемония в центъра на София.

При автомобилите в клас "крос-кънтри" Петър Ценков и Иван Маринов (Опел Антара) спечелиха етапа с аванс от 3 и половина минути пред Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Мерцедес). Трети за деня е немският екипаж Йорг Грюнбек – Томас Дасингер (Мерцедес).

При АТВ-четириколките, Васил Томов бе безапелационен, след като стартира последен и изпревари 9 машини. Същата ситуация се повтори и при SSV-бъгитата, където Цанко Цанков и Зорница Тодорова спечелиха отсечката след дуел с миналогодишните шампиони Леа и Филип Готие от Франция.

При мотоциклетите, най-бърз бе французинът Бони Бруно с КТМ, а при камионите класирането оглави Томас Шмид от Германия с Унимог. В екстремната категория, най-бърз в първия етап на Balkan Offroad Rallye 2015 бе немският пилот Мартин Дехент с Тойота.

Утре екипажите ще се сблъскат със 150 състезателни километра, а трасетата на двата класа машини ще са различни. Общо 90 са оторизираните за утрешния старт возила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт