728 x 90

"Затишие пред буря" в Balkan Offroad Rallye 2015? (+ видео)

Спокойство и статукво – това са думите, с които може да опишем петия етап на международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2015. Втората отсечка около Старосел бе сравнително къса и лека – като малка почивка преди втория маратонски етап, с който ралито ще достигне Шкорпиловци. При крос-кънтри автомобилите, Петър Ценков и Иван Маринов (Опел Антара) удържат

Спокойство и статукво – това са думите, с които може да опишем петия етап на международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2015. Втората отсечка около Старосел бе сравнително къса и лека – като малка почивка преди втория маратонски етап, с който ралито ще достигне Шкорпиловци.

При крос-кънтри автомобилите, Петър Ценков и Иван Маринов (Опел Антара) удържат лидерството в генералното класиране, като отбелязаха етапна победа. Втори за момента е холандският тим Хофстра Риентс – Сико Петер де Врийс (Тойота), а трети са сънародниците им Роналд Шулдерман – Марсел Бланкестийн, също с Тойота.

Доста добро е и темпото на двата тетевенски екипажа – Димитър Ничев/ Румен Ангелов (Тойота), които се изкачиха до 4-о място в генералното и Милен Милев/ Тодор Тиролски (Мерцедес), които са 6-и. Петър Минчев и Ивайло Николов (Мицубиши) паднаха с една позиция до 10-о място, а Иван Раев и Виктория Попиванова (Дачия) сториха същото и сега са 22-ри.

При SSV-бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Поларис) имаха сериозни технически проблеми и загубиха час и половина на трасето, но за щастие все още са начело на генералното класиране в Балкан Офроуд Рали, макар и с намален до малко над 40 минути аванс пред завърналите се на арената Леа и Филип Готие.

На третото място в този клас излезе атрактивен екипаж – този на Кристиан Черни, част от издателския екип на немското списание OFF-Road, и Юлиан Лайнер, син на създателя на рали „Бреслау” Клаус Лайнер. Всъщност те бяха и етапните победители днес.

В класа на АТВ-четириколките Васил Томов също е водач във временната подредба, но е под силен натиск от французина Кевин Шену – преднина от само 3 минути. При мотоциклетите, Юен Беат от Австрия продължава да държи водачеството пред французина Бруно Бони, а трети е германецът Оливер Пост.

При камионите, нещата изглеждат почти предрешени, след като Томас Шмид и Франк Хартвиг са с аванс от над два часа пред спечелилите днешния етап в битката на Unimog машините Герхард Валшер и Андреас Рагер. Третият в класа – Грегор Тилх с Ивеко, е с доста голям пасив.

В екстремната категория на Балкан Офроуд Рали 2015 нещата също остават непроменени – начело е Мартин Хеле от Германия, следван от сънародникът си Хенрик Щрасер и французинът Франк Дорел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт