728 x 90

Ал-Атия може да смени отбора за следващия "Дакар"

    Двукратният победител в рали „Дакар” Насър Ал-Атия обяви, че договорът му с X-Raid e изтекъл и може би ще смени отбора за следващото издание на маратонското състезание. Ал-Атия завърши втори в „Дакар 2016”, но може да бъде обявен за победител, ако Стефан Петерханзел бъде дисквалифициран. X-Raid обжалва отказа на организаторите да накажат французина заради нерегламентирано

    Двукратният победител в рали „Дакар” Насър Ал-Атия обяви, че договорът му с X-Raid e изтекъл и може би ще смени отбора за следващото издание на маратонското състезание. Ал-Атия завърши втори в „Дакар 2016”, но може да бъде обявен за победител, ако Стефан Петерханзел бъде дисквалифициран. X-Raid обжалва отказа на организаторите да накажат французина заради нерегламентирано зареждане с гориво в хода на състезанието, но още не се знае кога точно ще има окончателно решение.

    Звездата от Катар, който спечели „Дакар” през 2011 г. и 2015 г., се състезава за X-Raid от 2005 до 2009 година, след това кара за Volkswagen, Hummer и Demon Jefferies, а през 2014 . се завърна в X-Raid. През 2016 година най-важното състезание за Ал-Атия след „Дакар” ще е лятната Олимпиада в Рио де Жанейро, където той участва в стрелбата по панички. Заради олимпийския си ангажимент Ал-Атия ще пропусне голяма част от рали-рейдовете тази година.

    „Вече съм свободен – заяви Ал-Атия след финала на рали „Дакар”. – Ако някой ми предложи добър договор, мога да подпиша, настоящият ми контракт изтече.”

    Насър обаче уточни, че не е разочарован от участието си тази година в маратонското рали.

    „Още преди старта знаех, че можем да се борим за място на подиума, но не бях наясно дали ще имаме сили за победата. Доволен съм от второто място, тъй като вложихме много усилия.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт