728 x 90

На 11 септември в Балша завършва републиканският шампионат по автокрос

На 10 и 11 септември край Балша (община Нови Искър) – на трасето до Балшенския манастир "Св. Теодор Стратилат", ще се проведе последният, VІ кръг от републиканския шампионат по автокрос. Това състезание тук се провежда за втори път. На пресконференция в Пресклуб „България” стана ясно, че и в двата класа (Бъги и Супер бъги) разликата

На 10 и 11 септември край Балша (община Нови Искър) – на трасето до Балшенския манастир "Св. Теодор Стратилат", ще се проведе последният, VІ кръг от републиканския шампионат по автокрос. Това състезание тук се провежда за втори път.

На пресконференция в Пресклуб „България” стана ясно, че и в двата класа (Бъги и Супер бъги) разликата между първите трима-четирима във временното класиране – Пл. Петров, Д. Митков, Д. Даков, Гр. Стефанов (Супер Бъги) и А. Кунчев, Б. Янков, Д. Калев, Д. Йорданов (Бъги), е много малка и на практика титлата ще се реши в този последен тур.

Заявка за участие са подали двайсетина екипажа. Трасето е с дължина 800 м, широчина – от 12 до 16 м, и денивелация 7-8 метра, като в състезанието ще бъдат направени десетина обиколки. Първият квалификационен манш е в събота от 17.40 ч., като преди това – от 15 ч. е официалната тренировка.

В неделя – от 10.00 до 10.30 ч. е официалното откриване, а в 10.45 ч. е вторият квалификационен манш. Полуфиналите са от 12.10 ч., а в 13.40 ч. започват финалите. Награждаването на победителите е предвидено за 15.15 часа.

Между състезателните серии в неделя организаторите са предвидили демонстрационен турнир по раликрос. В него участие, по правилита на автокроса, ще вземат 5 машини: две жигулита, две самари и едно ауди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт