728 x 90

Депре поведе в "Дакар", проблеми за Льоб и Сайнц

Депре поведе в "Дакар", проблеми за Льоб и Сайнц

Сирил Депре с Peugeot 3008 DKR е новият водач в рали „Дакар” след четвъртия етап на маратонското състезание. Вчерашният ден се оказа тежък за заводските пилоти на Peugeot, а Депре, който има пет победи с мотоциклет в състезанието, се изстреля от пето на първо място. Вчера екипажите трябваше да се справят с най-дългия етап в

Сирил Депре с Peugeot 3008 DKR е новият водач в рали „Дакар” след четвъртия етап на маратонското състезание. Вчерашният ден се оказа тежък за заводските пилоти на Peugeot, а Депре, който има пет победи с мотоциклет в състезанието, се изстреля от пето на първо място.

Вчера екипажите трябваше да се справят с най-дългия етап в цялото рали – скоростна отсечка с дължина 416 километра, разделена от малка зона за неутрализация на границата между Аржентина и Боливия. Етапът стартира в Хухуй и финишира в Туписа, Боливия.

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб (Peugeot 3008 DKR) стартира първи в етапа като водач в класирането, но загуби 20 минути още на втората междинна контрола, където се забави и съотборникът му Стефан Петерханзел.

Още в самото начало на отсечката пък испанската звезда на Peugeot Карлос Сайнц загуби 10 минути и това отвори пътя пред Депре към първата му етапна победа като пилот на Peugeot.

Сирил първо излезе начело, след което започна да увеличава аванса си пред Нани Рома с Toyota, който го гонеше на всяка междинна контрола. Сайнц от своя страна се опита да преследва Рома и ако беше успял щеше да излезе начело в класирането, но Матадора направи зрелищно преобръщане и трябваше да спре.

Все пак Рома не успя да запази второто място в етапа, тъй като беше догонен от друга рали звезда – Мико Хирвонен с Mini преследва почти цял ден испанеца и накрая го изпревари.

След вчерашната победа Депре е новият водач в рали „Дакар”, но въпреки загубеното време Льоб е само на 6,48 минути от лидера, обаче вече е 4-и в общото подреждане.

Втори излезе Стефан Петерханзел, на 4,08 минути от Депре, а трети е Мико Хирвонен – на 5,04 минути от Депре.

Съперниците на Peugeot също имаха труден ден. Съотборникът на Хирвонен – Язид Ал-Раджи, който имаше здравословни проблеми от сряда – голямата надморска височина не му понесе добре, вчера стигна до неутрализацията и обяви, че се оттегля от ралито.

Жиниел де Вилиерс с Toyota Hilux загуби още време в първата половина на вчерашния етап, а в сряда изостана заради проблеми с горивната помпа и вече е 7-и, на 43,59 минути от водача. От пилотите на Toyota най-напред е Рома – 5-и, на 10,30 минути от Депре.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт