728 x 90

Рали "Дакар": Победи за Съндърланд, Петерханзел и Николаев

Стефан Петерханзел, Сам Съндърланд и Едуард Николаев спечелиха победите в най-важните категории в рали „Дакар” – при автомобилите, мотоциклетите и камионите. Стефан, който е известен като „Мистър Дакар” записа втора поредна победа в състезанието зад волана на Peugeot 3008 DKR, а за него това е общо 13-и успех – той вече има 7 победи с

Стефан Петерханзел, Сам Съндърланд и Едуард Николаев спечелиха победите в най-важните категории в рали „Дакар” – при автомобилите, мотоциклетите и камионите. Стефан, който е известен като „Мистър Дакар” записа втора поредна победа в състезанието зад волана на Peugeot 3008 DKR, а за него това е общо 13-и успех – той вече има 7 победи с автомобил и 6 с мотоциклет.

През втората седмица на състезанието Петерханзел води оспорвана битка със съотборника си Себастиен Льоб, но в предпоследния етап в четвъртък Стефан взе аванс от 6 минути, след като организаторите му възстановиха времето, загубено заради инцидент с мотоциклетист. Тогава Петерханзел чака при Симон Рачич идването на хеликоптера и това време му беше върнато по-късно вечерта.

Льоб се опита да стопи аванса на Стефан в последните два етапа, но не успя да заличи много от него и завърши на 5,13 минути от него. Тройката автомобили на Peugeot на подиума допълни Сирил Депре, завършил на малко над половин час от Петерханзел.

Сам Съндърланд с КТМ донесе първата победа на Великобритания в историята на рали „Дакар”, след като спечели при мотоциклетите. Миналогодишният шампион Тоби Прайс с КТМ падна и отпадна, а наказанието от 1 час за Хоан Бареда с Honda изкачи Съндърланд на върха на класирането, който в четвъртото си участие в състезанието взе и първата си победа.

Едуард Николаев спечели битката с Дмитрий Сотников за първото място при камионите, Камаз записа двойна победа и общо 14-и успех в историята на състезанието. На подиума се качи и миналогодишният шампион Жерар де Рой с Iveco, който остана трети.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт