728 x 90

Дакар 2018: Ал-Атия тръгна с победа в първата отсечка

Дакар 2018: Ал-Атия тръгна с победа в първата отсечка

Двукратният победител в рали „Дакар” Насър Ал-Атия с Toyota Hilux спечели първия специален етап от 40-ото издание на състезанието, стартирал вчера в столицата на Перу Лима. В скоростната отсечка с дължина 31 километра, очертана в дюните край Лима Ал-Атия изпревари с 25 секунди другия пилот на Toyota Бернард тен Бринке. Успехът на Toyota на старта

Двукратният победител в рали „Дакар” Насър Ал-Атия с Toyota Hilux спечели първия специален етап от 40-ото издание на състезанието, стартирал вчера в столицата на Перу Лима.

В скоростната отсечка с дължина 31 километра, очертана в дюните край Лима Ал-Атия изпревари с 25 секунди другия пилот на Toyota Бернард тен Бринке. Успехът на Toyota на старта беше допълнен и от 6-ото място на другата голяма звезда на тима Жиниъл де Вилиърс.

Един от претендентите за победа – Себастиен Льоб, изостана още в началото и загуби почти 6 минути в първия етап, след като се появиха проблеми в спирачките на неговия Peugeot 3008 DKR Maxi.

Днес е първият дълъг етап в рали „Дакар”, който се провежда около Писко и екипажите ще карат само 12 километра пробег, след което идват 267 състезателни километра.

При мотоциклетистите шампионът от миналата година Сам Съндърланд с КТМ спечели първия етап, а при камионите с победа тръгна чехът Алес Лопрайс с Tatra.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт