728 x 90

Дакар 2018: Втора етапна победа за Ал-Атия

Дакар 2018: Втора етапна победа за Ал-Атия

Насер Ал-Атия с Toyota спечели втора етапна победа в рали „Дакар 2018”, след като завърши първи в третия етап от Писко до Сан Хуан де Маркона (296 км). Отсечката се оказа много трудна за звездата на Mini Мико Хирвонен, който загуби над час и половина заради повреда и спира малко преди средата на етапа, за

Насер Ал-Атия с Toyota спечели втора етапна победа в рали „Дакар 2018”, след като завърши първи в третия етап от Писко до Сан Хуан де Маркона (296 км). Отсечката се оказа много трудна за звездата на Mini Мико Хирвонен, който загуби над час и половина заради повреда и спира малко преди средата на етапа, за да отстрани проблема.

Така новото бъги на Mini се оказа в невъзможност да се бори с колите на Peugeot и Toyota, тъй като другите две нови машини на X-Raid, карани от Брис Мензес и Язид Ал-Раджи претърпяха катастрофи в неделя.

Друг пилот на Mini – Нани Рома, катастрофира тежко малко преди края на отсечката. Испанецът успя да завърши етапа на 26 минути от Ал-Атия, но имаше нужда от медицинска помощ и се оказа, че е получил тежка контузия на главата.

Вчера Ал-Атия не беше начело само на първата контрола, след което обаче пое контрола над етапа. На финала той изпревари основния си преследвач Стефан Петерханзел с почти 4 минути, а втората му етапна победа го изкачи на трето място в общото класиране.

Второто място в етапа на Петерханзел го изведе на първа позиция в общото класиране, като той изпревари досегашния лидер Сирил Деспре, който вчера остана на почти 8 минути от Насер.

След първите три етапа на рали „Дакар” Петерханзел има аванс от 3,11 минути пред Деспре, а Ал-Атия е на 7,43 минути от водача.

Победителят от миналата година при мотоциклетистите Сам Съндърланд спечели третия етап вчера – втора етапна победа за него и 4-а в кариерата му в рали „Дакар”. Британската звезда на КТМ беше начело на първите три контроли, след това пред него минаха съотборникът му Тоби Прайс и Пабло Кинтанила с Husqvarna. Кинтанила имаше реален шанс да спечели етапа, но загуби 4 минути в последните състезателни километри.

Досегашният водач Хоан Бареда с Honda загуби вчера почти половин час заради грешка в навигацията и потъна в класирането.

След три етапа Съндърланд води с 4,38 минути пред Кевин Бенавидес с Honda, следван от Кинтанила и Прайс.

Федерико Виагра с Iveco спечели отсечката при камионите, като той се очертава основният съперник на звездата на Камаз Едуард Николаев в битката за лидерството. В хода на етапа Николаев имаше аванс от 7 минути пред Виагра, който обаче успя да го победи с 35 секунди на финала.

След три етапа Николаев остава начело, на 9 минути пред Виагра. Вчера трима от другите претенденти загубиха над 1 час – Дмитрий Сотников с Камаз, съотборникът на Виагра Тон ван Генугтен и Алеш Лопрайс с Tatra.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт