728 x 90

Дакар 2018: Етапна победа за Льоб, Съндърланд отпадна

Дакар 2018: Етапна победа за Льоб, Съндърланд отпадна

Себастиен Льоб надделя в битката със съотборника си Карлос Сайнц за победата в четвъртия етап на рали „Дакар 2018” и записа първи успех в 40-ото издание на маратонската надпревара вчера. Себ спечели 330-километровия етапа около Сан Хуан де Маркона в Перу и записа 10-ата си етапна победа в „Дакар”. Льоб беше начело в по-голямата част

Себастиен Льоб надделя в битката със съотборника си Карлос Сайнц за победата в четвъртия етап на рали „Дакар 2018” и записа първи успех в 40-ото издание на маратонската надпревара вчера. Себ спечели 330-километровия етапа около Сан Хуан де Маркона в Перу и записа 10-ата си етапна победа в „Дакар”.

Льоб беше начело в по-голямата част от отсечката, като за кратко отстъпи пред Стефан Петерханзел, но в последната секция си върна първата позиция.

На финала Себ изпревари с 1,35 минути Сайнц, а трети завърши Петерханзел, на 3 минути от съотборника си – Топ 3 за Peugeot в този етап.

В общото класиране Петерханзел остава начело с 7,13 минути преднина пред Льоб, а Сайнц излезе на трета позиция.

Четвъртият етап сложи край на надеждите на четвъртия пилот на Peugeot Сирил Деспре, който получи повреда в окачването в средата на етапа и дълго врече чака бързия сервиз на тима.

Проблеми вчера имаше и Насер Ал-Атия с Toyota, който спря няколко километра след Деспре, но успя да продължи, макар и с по-ниско темпо и на финала завърши на 54 минути зад Льоб. Сега Насер е на почти 1 час зад Петерханзел в общото класиране. Другата звезда на Toyota – Жинел де Вилиърс също загуби време вчера и завърши на 1,13 часа след Льоб.

Голямата новина при мотоциклетистите вчера се оказа отпадането на шампиона и водач в класирането Сам Съндърланд с КТМ, който падна и получи контузия на гърба и се наложи да бъде транспортиран с хеликоптер от мястото на инцидента. Етапът беше спечелен от Адриен ван Беверен, който е и новият водач в класирането, като има аванс от 1,55 минути пред Пабло Кинтанила с Husqvarna. Трети е Кевин Бенавидес с Honda, който е на 3,15 минути от новия лидер.

При камионите Едуард Николаев записа много силно представяне вчера, спечели етапа – втора победа за него тази година и увеличи аванса си пред Федерико Виагра с Iveco на 36,55 минути след отсечката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт