728 x 90

Дакар 2018: Скандалът със Сайнц се разраства, Коолен ще го съди!

Дакар 2018: Скандалът със Сайнц се разраства, Коолен ще го съди!

Холандският ATV пилот Кийс Коолен обяви, че планира да даде под съд лидера в рали „Дакар” Карлос Сайнц заради удара между двамата в седмата отсечка на състезанието в събота. Организаторите наказаха Сайнц с 10 минути заради инцидента, а той твърди, че не е имало контакт с машината на Коолен и допълни, че е „отвратен” от

Холандският ATV пилот Кийс Коолен обяви, че планира да даде под съд лидера в рали „Дакар” Карлос Сайнц заради удара между двамата в седмата отсечка на състезанието в събота.

Организаторите наказаха Сайнц с 10 минути заради инцидента, а той твърди, че не е имало контакт с машината на Коолен и допълни, че е „отвратен” от санкцията, която от Peugeot обявиха, че ще обжалват.

Коолен пък е на мнение, че наказанието на Карлос е „смешно малко” и обяви, че е можел да загине в инцидента.

„Ако няма сериозно наказание за Сайнц, ще взема мерки, когато се прибера у дома и ще заведа дело – обясни Коолен. – Работя с някои от най-добрите адвокати в света, много по-добри от тези на организаторите на състезанието.”

Коолен отново заяви, че е бил ударен от колата на Сайнц, като уточни, че той се е движил с 20 км/ч, а испанеца го е уцелил със „120 или повече километра в час”, тъй като е вървял на пълна газ.

Холандецът допълни, че е излетял във въздуха след удара и се е приземил в калта край трасето, като допълни, че за да се изкривят пострадалите части на машината му са понесли удар от 1500 или 2000 килограма.

„Карлос твърди, че изобщо не е усетил нищо, че сме се разминали на 20 сантиметра – обясни Коолен, който е основател на сайта Booking.com и спечели световната титла в крос-кънтри ралитата през 2017 година. – Запазил съм частите, които пострадаха при удара, очаквам тази нощ някой да се опита да ги открадне, за да не мога да докажа твърденията си, но съм ги прибрал на сигурно. Мисля, че ако бях загинал, ситуацията щеше да е много по-лесна за Карлос и Peugeot.”

Той допълни, че Сайнц не е спрял, за да му помогне след инцидента, както и че не е получил извинение от него или от тима след удара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт