728 x 90

Дакар 2018: Валкнер донесе 17-и пореден успех на КТМ

Австриецът Матиас Валкнер донесе 17-а поредна победа на КТМ в рали „Дакар”, а това беше първи успех за бившия „водоносец” в тима, който миналата година завърши на второ място след Сам Съндърланд. Валкнер спечели само една етапна победа тази година, но в решителния ден за битката на мотоциклетистите – от Салта до Белен на 16

Австриецът Матиас Валкнер донесе 17-а поредна победа на КТМ в рали „Дакар”, а това беше първи успех за бившия „водоносец” в тима, който миналата година завърши на второ място след Сам Съндърланд.

Валкнер спечели само една етапна победа тази година, но в решителния ден за битката на мотоциклетистите – от Салта до Белен на 16 януари.

В началото на този етап първите шестима в класирането бяха събрани в по-малко от 10 минути, което обещаваше интересна битка за крайната победа. Но четирима от лидерите – Кевин Бенавидес, Тоби Прайс, Хоан Бареда и Антоан Мео се загубиха, а дотогавашният водач Адриен ван Беверен падна, което изведе Валкнер начело с над половин час аванс пред най-близкия му преследвач.

След този решителен 10-и етап Валкнер си позволи да загуби около 20 минути, но завърши ралито с аванс от 17 минути пред Бенавидес, който вчера записа първата и единствена етапна победа в самия край на състезанието.

Трети в крайното класиране остана победителят от 2016 година Тоби Прайс, който завърши на 23 минути зад съотборника си в КТМ Валкнер.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт