728 x 90

Льоб се връща в "Дакар" с частно бъги Peugeot

Льоб се връща в "Дакар" с частно бъги Peugeot

Броени дни след победата си в рали „Испания” 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб обяви, че в началото на 2019 година отново ще стартира в маратонската надпревара рали „Дакар”. Французинът направи това в социалните мрежи и малко по малко програмата му за догодина започна да се оформя. „Благодарение на Red Bull и Bardahl Франция ще

Броени дни след победата си в рали „Испания” 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб обяви, че в началото на 2019 година отново ще стартира в маратонската надпревара рали „Дакар”.

Французинът направи това в социалните мрежи и малко по малко програмата му за догодина започна да се оформя.

„Благодарение на Red Bull и Bardahl Франция ще участваме в рали „Дакар 2019” като „частен” екипаж с 3008 DKR – написа Льоб. – Хубаво предизвикателство, нали?

„И накрая, но не по важност, това е максимална мотивация за нас, тъй като стартираме в това приключение като аутсайдери. Очаквайте скоро много нови новини.”

В последните три години Льоб беше част от заводския тим на Peugeot в рали „Дакар” и трите пъти успяваше да поведе колоната, но най-доброто му класиране дойде през 2017 – второ място.

След финала на „Дакар” тази година Peugeot обяви, че закрива заводската си програма в рали маратоните.

Така съотборниците на Льоб в Peugeot до началото на тази година Карлос Сайнц, Стефан Петерханзел и Сирил Депре преминаха в тима на Mini X-raid.

Сега 3008 DKR на Льоб е в ръцете на френския тим PH Sport, като тази година отборът участва с частно бъги в „Дакар”, карано от Халид Ал-Касими, който стигна до 6-ото място на финала.

Льоб ще кара версията на 3008 DKR от 2017 година, но се очаква, че колата му ще получи някои подобрения, за да я доближи до възможностите на последната версия от 2018 – 3008 DKR Maxi.

Тази седмица пък стана ясно, че Citroen може да пусне трета кола в световния рали шампионат за Льоб, като компанията се опитва да го убеди отново да стартира с ограничена програма в WRC. Този сезон Себ участва в три ралита, като спечели последното – „Испания” през този уикенд.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт