728 x 90

Видео: Кен Блок в "Gymkhana TEN Ultimate Tire Slaying Tour"

Кен Блок приключи най-новия си глобален проект, свързан с щури прояви в автомобилизма. Отбелязвайки едно десетилетие в моторните спортове, „Gymkhana TEN” отвежда зрителите на едно невероятно пътешествие през пет уникални локации, с пет специални автомобила. През 2008 г. главатарят на „Hoonigan” Кен Блок натискаше газта на изоставено летище, а филмчето разби всички онлайн рекорди за

Кен Блок приключи най-новия си глобален проект, свързан с щури прояви в автомобилизма. Отбелязвайки едно десетилетие в моторните спортове, „Gymkhana TEN” отвежда зрителите на едно невероятно пътешествие през пет уникални локации, с пет специални автомобила.

През 2008 г. главатарят на „Hoonigan” Кен Блок натискаше газта на изоставено летище, а филмчето разби всички онлайн рекорди за видео серии. Според неговите думи “Gymkhana” е „Автомобилен спорт, който се практикува на открити пространства, паркинги и изисква прецизно маневриране покрай конуси, 180° завой, 360° завой, осмици и други препятствия използвайки само ускорение, спирачка и дрифт“.

Десет години по-късно, пътуването на Кен Блок започва в Швеция с неговия 2018 Ford Fiesta WRC, който той шофира на сняг и лед. Това е нещо, което Кен прави за първи път в Gymkhana филм. След това действието се пренася в Детройт, Мичиган, отново с Блок, но този път с Ford Mustang RTR Hoonicorn V2, унищожавайки неговите гуми благодарение на 1400-е конски сили.

След това зрителите се пренесят Гуантанамо, Мексико, където Блок профучава през цветните улици и тунели на планинското градче със своя Ford Focus RS RX за раликрос. Действието се пренася с пълна газ към Лос Анджелис, Калифорния, който е озвучен от звука на любимият автомобил на Кен – „Ford Escort Cosworth Group A“, снабден с нещо като смесица от гуми и джанти на метал.

Кен Блок излиза от контрол докато навсякъде хвърчат искри от стържещ се метал. За финал е оставен емблематичният „Route 66” в Шамрок, Тексас, където е и световния дебют на изцяло реновираният 1977 Ford F-150 Hoonitruck, който ще "разкъса" улиците на малкото тексаско градче.

„Не мога да повярвам, че вече 10 години правим Gymkhana видеа“ – споделя Блок: "Това е доста дивo! Така че за номер десет, се опитахме да го направим най-голямото и най-добро видео. Отне ни две години от първоначална идея до пускането на „ Gymkana Files” в „Amazon Prime”. Усилията бяха нечовешки, за да се получи този проект. Aз съм доволен от резултата“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт