728 x 90

Льоб: Ще подходя скромно към "Дакар 2019"

Льоб: Ще подходя скромно към "Дакар 2019"

9-кратните световни рали шампиони Себастиен Льоб и Даниел Елена пристигнаха днес в Лима, където в неделя е стартът на рали „Дакар 2019”, което тази година ще е изцяло на територията на Перу. Французинът ще стартира с частен Peugeot 3008 DKR версия 2017 година в може би последното си голямо състезание с автомобил на PSA. В

9-кратните световни рали шампиони Себастиен Льоб и Даниел Елена пристигнаха днес в Лима, където в неделя е стартът на рали „Дакар 2019”, което тази година ще е изцяло на територията на Перу.

Французинът ще стартира с частен Peugeot 3008 DKR версия 2017 година в може би последното си голямо състезание с автомобил на PSA. В последните 3 години Себ беше част от заводския тим на Peugeot, като и трите пъти беше начело на колоната, но заради катастрофи и повреди най-доброто му класиране е второто място през 2017 година.

„Битката в дюните ще е решаваща тази година, а все още нямам план как да ги преодолеем – призна Себ в Лима. – Трябва да подходим скромно към това тежко състезание, най-важното е да преодолеем етапите с пясъчните дюни и да не затънем, защото това ще ни струва много време.

„Ще е трудно, защото колата ни не позволява бавно темпо в дюните, иначе пясъкът направо те засмуква. На нас ни липсва опитът на Стефан Петерханзел, който има 13 победи в „Дакар” или опитът на някои от другите пилоти, така че няма да е лесно.

„Тук участваме с частна програма, ще се състезаваме с автомобил на Peugeot, но нямаме подкрепа от Peugeot, това е програма на PH Sport. Инициативата да стартираме тук беше моя, няма ги предимствата на заводския отбор, но е по-спокойно. Миналата година пристигнах на старта на „Дакар” след пет 3-дневни тестове и две ралита, сега сме правили тестове точно 1 ден.

„Не знам как ще е темпото ни спрямо заводските коли, но има етапи с дължина по 350 километра, които са изцяло на пясък, така че ще е непредвидимо.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт