728 x 90

Venturi Antarctica – електрически всъдеход за екстремни условия (видео)

Venturi Antarctica – електрически всъдеход за екстремни условия (видео)

Автомобилната компания Вентури представи свой електрически всъдеход, проектиран за работа в най-екстремните условия на Земята. Venturi Antarctica EV е специално разработен за полярни експедиции и работи при температури до -50°C. Venturi Automobiles е френска компания, базирана в Монако. Специализирана е в производство на електрически транспортни средства, в това число болиди за Формула Е. През 2013

Автомобилната компания Вентури представи свой електрически всъдеход, проектиран за работа в най-екстремните условия на Земята. Venturi Antarctica EV е специално разработен за полярни експедиции и работи при температури до -50°C.

Venturi Automobiles е френска компания, базирана в Монако. Специализирана е в производство на електрически транспортни средства, в това число болиди за Формула Е. През 2013 г., по молба на принца на Монако Албер II, Вентури започна разработката на електрически полярен снегоход за суровите климатични условия в Антарктика.

Изпитанията на електрическия всъдеход през последните години се проведоха в най-хладните региони на Европа. Окончателната спецификация включва в себе си акумулаторни елементи, които първоначално се разработват за състезателните болиди.

Гъсеничните колела с тегло 2 тона се привеждат в движение чрез два елмотора с мощност по 80 конски сили. Скоростта на движение е 20 км/ч, а без презареждане електрическият офроудър може да премине 45 километра.

На 6 и 7 март Venturi Antarctica ще се отправи на експедиция в Канада. Зад волана на всъдехода ще бъде самият Албер II.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт