728 x 90

Алонсо с първи тест за рали "Дакар" тази седмица

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще тества тази седмица пикапът на Toyota Gazoo Racing за рали „Дакар” – Hilux, същият автомобил, с който Насер Ал-Атия спечели маратонското офроуд състезание през януари. Тестът ще е в ЮАР, където е една от базите на Gazoo Racing и най-вероятно ще се проведе утре или в

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще тества тази седмица пикапът на Toyota Gazoo Racing за рали „Дакар” – Hilux, същият автомобил, с който Насер Ал-Атия спечели маратонското офроуд състезание през януари.

    Тестът ще е в ЮАР, където е една от базите на Gazoo Racing и най-вероятно ще се проведе утре или в четвъртък.

    Според сайта racefans.net, камионите на тима и състезателният автомобил са потеглили от базата на отбора до пистата „Киалами” до Йоханесбург снощи и са поели към провинция Нордърн Кейп, която граничи с Намибия и Ботсвана и където има полупустинни местности, идеални за първите изпитания на испанеца.

    Алонсо сложи край на кариерата си във Формула 1 в края на миналата година, а този сезон ще преследва втора победа в „24 часа на Льо Ман” и ще се пробва за втори път в „500 мили на Индианаполис”. Испанецът е голямата звезда на Toyota в световния шампионат за издръжливост (WEC) и Льо Ман, но остава обвързан с McLaren и най-вероятно през април ще тества болида на тима за сезон 2019 във Формула 1.

    Алонсо преследва т.нар. „Тройна корона” – победи в Монако във Формула 1, в Льо Ман и „Инди 500” и вече има победи в първите два старта. В началото на годината испанецът спечели и „24 часа на Дейтона” и обяви, че „планира да направи нещо безпрецедентно в моторните спортове”, като поясни, че мисли да пробва нещо извън пистовите състезания.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт