728 x 90

Toyota Land Cruiser J7 Series (2023) – Светът не е Европа

В Женева Toyota Gibraltar представи новата серия J7 на Land Cruiser, която дебютира едва през лятото на 2023 г. Има обаче уловка. Toyota показа за първи път новата серия J7 едва през август 2023 г. Това е първото основно обновяване на офроуд ветерана от 16 години насам. Сега първите модели с ляв волан бяха официално

В Женева Toyota Gibraltar представи новата серия J7 на Land Cruiser, която дебютира едва през лятото на 2023 г. Има обаче уловка.

Toyota показа за първи път новата серия J7 едва през август 2023 г. Това е първото основно обновяване на офроуд ветерана от 16 години насам. Сега първите модели с ляв волан бяха официално представени на изложението AidEx в Женева.

Събитието – търговско изложение за организации, оказващи помощ – и изложителят Toyota Gibraltar обаче дават ясно да се разбере към кого е насочена новата гама. Показаната нова Toyota GDJ76 е първият модел от серията, която Toyota Gibraltar Stockholdings (TGS) ще доставя първоначално на ООН, а в бъдеще и на други организации за оказване на помощ.

Toyota Land Cruiser GDJ 76, 2023 моделна година, с ляв волан


От Гибралтар – по целия свят

TGS в Гибралтар винаги е била контактна точка за неправителствени и хуманитарни организации, които се нуждаят от превозни средства за работа във военни и кризисни зони. Моделите, предлагани от TGS – в момента девет моделни серии на Toyota, – са с подчертано просто оборудване и се задвижват от здрави мотори, за да са подходящи за местата, където ги използват. Легендарният дизелов двигател 1HZ например все още може да бъде открит в серията J7 на Land Cruiser. Шестцилиндровият 4,2-литров агрегат е конструиран преди повече от 30 години дизел с атмосферно пълнене, който вече не отговаря на „западните“ стандарти за вредни емисии, но се смята за неразрушим, стига да не бъде взривен.

Новата, все така ръбеста серия J7 на Land Cruiser вече получава (като опция) и модерен дизелов двигател на Toyota, който TGS представи в Женева в Land Cruiser GDJ76. Това е четирицилиндровият 1GD-FTV, който задвижва предлаганите в Европа Toyota Land Cruiser J15 и пикапа Hilux. В изложения от TGS модел GDJ76 турбодизелът развива 201 к.с. и отговаря на стандарта за вредни емисии Euro 4.

Toyota Land Cruiser J7 Серия 70, модернизация за 2023 моделна година, версия пикап за Австралия


Всички автомобили Toyota на ООН идват от Гибралтар

От казаното става ясно в какво се състои уловката: В ЕС този модел няма да може да бъде одобрен – което впрочем е без значение за Toyota Gibraltar. TGS доставя всеки месец между 600 и 700 всъдехода Toyota, всички боядисани в бяло, на клиенти по целия свят. Следващата бяла Toyota, която ще видите в новините с логото на ООН или неправителствена организация, почти сигурно е от тук.

Toyota Land Cruiser J7 Серия 70, модернизация за 2023 моделна година, вариант за Япония

Toyota Gibraltar доставя такива модели от повече от 30 години – предимно директно от Япония. Голямото предимство на TGS, освен видното му местоположение в Гибралтар, което значително улеснява доставките, е, че служителите са специалисти по преоборудване и могат да изпълнят всяка заявка – от автомобил за репатриране на базата на Land Cruiser до транспортьор на лекарства с хладилен контейнер.


Снимки: Toyota Gibraltar TGS
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт