728 x 90

Състезателен Bentley Continental GT с рекорд на Пайкс Пийк

Състезателен Bentley Continental GT с рекорд на Пайкс Пийк

Bentley постигна нов рекорд сред серийните автомобили по време на култовото планинско изкачване Пайкс Пийк. За целта британците използваха доработена версия на купето Continental GT. Суперколата беше управлявна от ветерана в Пайкс Пийк — новозеландският пилот Рис Милън. Той преодоля 19,99—километровото трасе с почти 1500—метрова денивелация за 10 минути и 18 секунди, се казва в

Bentley постигна нов рекорд сред серийните автомобили по време на култовото планинско изкачване Пайкс Пийк. За целта британците използваха доработена версия на купето Continental GT.

Суперколата беше управлявна от ветерана в Пайкс Пийк — новозеландският пилот Рис Милън. Той преодоля 19,99—километровото трасе с почти 1500—метрова денивелация за 10 минути и 18 секунди, се казва в съобщение на пресслужбата на компанията.

Миналата година Bentley участва в Пайкс Пийк с кросоувъра Bentayga, който стана най—бързия сериен SUV на гонката. Тогава автомобилът под управлението на Рос Милън преодоля дистанцията за 10 минути и 49,9 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт