728 x 90

Танак най-бърз в шейкдауна

    Лидерът в световния рали шампионат Ойт Танак с Toyota Yaris WRC беше най-бърз в шейкдауна на рали „Финландия”, девети кръг от сезона. Естонецът, който спечели във Финландия миналата година и отново е смятан за фаворит за победата, записа най-доброто си време при третото излизане на отсечката „Весала” с дължина 4,26 км – 1.53,8 минути. Втори,

    Лидерът в световния рали шампионат Ойт Танак с Toyota Yaris WRC беше най-бърз в шейкдауна на рали „Финландия”, девети кръг от сезона.

    Естонецът, който спечели във Финландия миналата година и отново е смятан за фаворит за победата, записа най-доброто си време при третото излизане на отсечката „Весала” с дължина 4,26 км – 1.53,8 минути.

    Втори, на 0,3 секунди остана съперникът на Танак за титлата Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC, който направи четири минавания на етапа, а Топ 3 допълни Крейг Брийн, също с Hyundai, останал на 0,8 секунди.

    Андреас Микелсен допълни присъствието на Hyundai в челото с четвърто време, на 0,9 секунди от Танак, а зад остана Теему Сунинен с Ford Fiesta WRC, точно на 1 секунда от естонеца.

    Световният шампион Себастиен Ожие със Citroen C3 WRC и Крис Мийк с Toyota Yaris WRC си поделиха 6-ото място, на 1,2 секунди от Танак.

    Част от заводските пилоти стартираха в рали „Естония” като подготовка за Финландия, като пред родна публика Танак беше недостижим и записа трета победа в надпреварата, която трябва да влезе в световния шампионат през 2022 година.

    Ралито стартира днес с етапа „Харю” (2,31 км) по улиците на центъра на състезанието Юваскила.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт