728 x 90

VW ID.R постави рекорд и в Китай (видео)

Планината Тянмън в Китай не е известна само като "Пътят с 99 завоя", но и с каменната арка на върха, която наричат "Небесните врати". Електрическият прототип VW ID.R под управлението на Ромена Дюма се справи с екзотичното трасе за 7 минути и 38.585 секунди, като на места развиваше скорост до 230 км/ч. Към върха на

Планината Тянмън в Китай не е известна само като "Пътят с 99 завоя", но и с каменната арка на върха, която наричат "Небесните врати". Електрическият прототип VW ID.R под управлението на Ромена Дюма се справи с екзотичното трасе за 7 минути и 38.585 секунди, като на места развиваше скорост до 230 км/ч.

Към върха на планината води извит серпентин с радиус на завоите, който не превишава 6 метра. Шиканите действително са 99, но за рекорда дължината на трасето е малко съкратено. Общата продължителност на пътя е 11.3 км, но Volkswagen ID.R стартира от 200-метровата отметка и финишира 200 м преди върха, като преодоля точно 10 906 метра.

Постижението на Фолксваген е първото официално регистрирано време на впечатляващото трасе. По-ранп тук се упражни и Range Rover Sport SVR, който преодоля този маршрут за 9 минути и 51 секунди, но това време не се смята за официално.

Това не е първото постижение за ID.R – преди това прототипът постави рекорд на Нюрбургринг сред елмобилите и най-бързо от всички се изкачи на планината Пайкс Пийк в Калифорния по трасето "Гонки в облаците". По този начин електрическият болид на VW се разписа на цели три континента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт