728 x 90

WRC: За пръв път от 2003 г. световен шампион не е французин и не се казва Себастиен

    През уикенда в Испания се състоя местното едноименно рали, кръг от Световния рали шампионат WRC. След неговия край естонския пилот на "Тойота" От Танак зае второто място. Това обаче му беше достатъчно да оформи извоюването на титлата Световен шампион. Интересен факт е, че за пръв път от 2003 г. първенството на WRC не се печели

    През уикенда в Испания се състоя местното едноименно рали, кръг от Световния рали шампионат WRC. След неговия край естонския пилот на "Тойота" От Танак зае второто място.

    Това обаче му беше достатъчно да оформи извоюването на титлата Световен шампион. Интересен факт е, че за пръв път от 2003 г. първенството на WRC не се печели от пилот с името Себастиен.

    В периода от 2004 до 2012 г. неизменен шампион беше легендарният Себастиен Льоб, а от 2013 до 2018-а – Себастиен Ожие. Ще отбележим още, че за пръв път от 2003 г. шампион става човек, който не е французин. През сезон 2013 титлата извоюва норвежецът Петер Солберг.

    Що се касае Танак, за него това е първа титла в кариерата му. Очаква се още сегашният сезон за От да е последен в "Тойота". Спред някои източници, догодина той ще се състезава за "Хюндай".

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт