728 x 90

Танак остава начело, Нювил е заплахата за Toyota

Танак остава начело, Нювил е заплахата за Toyota

Ойт Танак с Toyota Yaris WRC остана начело и във втория ден на рали „Португалия”, 7-и кръг от световния рали шампионат, но преследвачите му вече са много по-близо. Танак стартира съботния ден с аванс от 17,3 секунди пред съотборника си Яри-Мати Латвала, който успя да заличи 12,2 секунди от пасива си, но спря заради повреда

Ойт Танак с Toyota Yaris WRC остана начело и във втория ден на рали „Португалия”, 7-и кръг от световния рали шампионат, но преследвачите му вече са много по-близо.

Танак стартира съботния ден с аванс от 17,3 секунди пред съотборника си Яри-Мати Латвала, който успя да заличи 12,2 секунди от пасива си, но спря заради повреда следобед. В първия следобеден етап Латвала загуби 9 секунди заради повреден амортисьор, но във втория изостана с почти 1 минута, след което спря преди последната отсечка за деня.

На финала на първата следобедна отсечка Танак обясни, че е „усетил сходен проблем”, след това спря в прехода, за да инспектира колата си, но продължи. Естонецът обаче също губеше време – 4 секунди в 12-ата отсечка и след това още 12,7 в последния етап за деня – второто минаване на 37-километровия „Амаранте”.

В края на деня Танак потвърди, че е карал с повреден преден десен амортисьор, а разликата с най-близкия му преследвач – Крис Мийк с третия автомобил на Toyota се сви на 4,3 секунди.

Двамата обаче останаха в сянката на Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC, който стартира вчера 4-и, а преди следобедните етапи имаше аванс от едва 1,9 секунди пред Себастиен Ожие със Citroen C3 WRC. В 11-ата отсечка Нювил добави 1 секунда към аванса си, после още 5,5 с победа в 12-я етап, а в „Амаранте” увеличи разликата с Ожие на 11,8 секунди, като спечели и тази отсечка. Така Нювил се оказа само на 9,2 секунди зад лидера Танак.

Есапека Лапи с другия Citroen завърши деня пети, а сънародникът му Теему Сунинен с Ford Fiesta WRC е шести, но над 2 минути от лидера.

Резултатите от втория ден на рали „Португалия” може да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт