728 x 90

Bentley показа състезателния Continental GT за Пайкс Пийк (видео)

Bentley представи специално доработена версия на купето Continental GT, който на 30 юни ще вземе участие в прочутата гонка по планинско изкачване на Пайкс Пийк в САЩ. Едновременно с този автомобил британците ще се опитат да поставят рекорд в състезанието сред серийните машини. Суперколата ще бъде управлявана от ветеранът в Пайкс Пийк – новозеландският пилот

Bentley представи специално доработена версия на купето Continental GT, който на 30 юни ще вземе участие в прочутата гонка по планинско изкачване на Пайкс Пийк в САЩ. Едновременно с този автомобил британците ще се опитат да поставят рекорд в състезанието сред серийните машини.

Суперколата ще бъде управлявана от ветеранът в Пайкс Пийк – новозеландският пилот Рис Милън, пред когото е поставена задача да преодолее 19,99-километровото трасе с почти 1500-метрова денивелация за по-малко от 10 минути 26,9 секунди. За да бъде признат за рекорд, серийният автомобил може да бъде подложен само на незначителни доработки.

Стандартният Bentley Continental GT е окомплектован с 6-литров W12 двигател, който развива 635 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Моторът се съчетава с осемстепенен "робот". От място до 96 км/ч купето се ускорява за 3,6 секунди с максимална скорост 333 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт