728 x 90

Сордо не знае кога ще е следващият му старт за Hyundai

    Победителят в последния кръг от световния рали шампионат – „Сардиния”, Дани Сордо призна, че не знае кога ще е следващият му старт за Hyundai в WRC. Тимът разполага с четирима пилоти, като двама от тях са с пълна програма: Тиери Нювил и Андреас Микелсен, а Сордо и Себастиен Льоб са с ограничен брой стартове –

    Победителят в последния кръг от световния рали шампионат – „Сардиния”, Дани Сордо призна, че не знае кога ще е следващият му старт за Hyundai в WRC. Тимът разполага с четирима пилоти, като двама от тях са с пълна програма: Тиери Нювил и Андреас Микелсен, а Сордо и Себастиен Льоб са с ограничен брой стартове – 8 за Сордо и 6 за Льоб.

    Но новият шеф на тима Андреа Адамо, който смени уволнения Мишел Нандан започна размествания на пилотите си още от рали „Монте Карло”, за да може да осигури максимален шанс на тима за добро представяне, което обърка плановете на част от пилотите му.

    Льоб вече изкара пет от планираните ралита, като се очаква последният му старт да е в Испания, а той даде да се разбере, че не иска повече участия.

    Сордо, който спечели рали „Сардиния”, след като водачът Ойт Танак получи повреда в последната отсечка на състезанието, пък призна, че чака да се чуе по телефона с Адамо, за да разбере къде ще е следващият му старт.

    Сезонът в световния рали шампионат продължава в началото на август с рали „Финландия”, като парадоксалното е, че нито Льоб, нито Сордо искат да стартират там. На 9-кратния световен шампион няма да му се наложи да кара там, но за Сордо още не се знае.

    „Дали искам да карам във Финландия? Какво искате да ви отговоря? Не знам – обясни Сордо. – Това не е предпочитаното от мен рали, но може да стартирам там, да спечеля някакви точки, примерно за 4-о или 5-о място, нещо такова. Но то е през август. Така че, по-скоро не. През август трябва да почиваме.”

    Но пък Сордо има сериозно желание да стартира в следващото състезание след Финландия – асфалтовата битка „Германия”, където той спечели първата си победа в WRC през 2013 година.

    „Искам да карам в Германия, но за там ще е по-сложно заради неясните планове на Нювил, Микелсен и Льоб – призна Дани. – Не знам какво точно ще стане там.”

    Все пак, най-вероятно Hyundai ще използва Нювил, Микелсен и Сордо в Германия, ако Адамо не успее да убеди Льоб да удължи програмата си за този сезон. Ако това стане, то най-вероятно Себ отново ще измести Микелсен.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт