728 x 90

Hyundai най-после си намери трети пилот за Финландия

Hyundai най-после си намери трети пилот за Финландия

Андреа Адамо и Hyundai се изправиха пред уникален проблем преди следващия старт от световния рали шампионат – нито един от пилотите на тима не искаше да кара третия заводски i20 WRC в рали „Финландия” (1-4 август). По-рано тази година стана ясно, че пилотите на тима с ограничена програма: Себастиен Льоб и Дани Сордо, не искат

Андреа Адамо и Hyundai се изправиха пред уникален проблем преди следващия старт от световния рали шампионат – нито един от пилотите на тима не искаше да кара третия заводски i20 WRC в рали „Финландия” (1-4 август).

По-рано тази година стана ясно, че пилотите на тима с ограничена програма: Себастиен Льоб и Дани Сордо, не искат да стартират във Финландия. Освен тях, на Hyundai отказа и бившият пилот на тима Хейдън Падън.

Първите двама пилоти на Hyundai са сигурни за Финландия – Тиери Нювил се бори за световната титла, а Андреас Микелсен получава още една възможност, за да покаже, че заслужава мястото си в тима.

Така третата кола на Hyundai отива при бившият пилот на Citroen Крейг Брийн. Ирландецът има много добри резултати по бързите отсечки във Финландия – в последните три години той на два пъти завършва в Топ 5, а през 2016 беше трети.

В началото на другата седмица Брийн ще пътува за базата на Hyundai в Алценау, за да може екипът да му подготви седалка, а през юли Брийн ще стартира в рали „Естония”, за да се опознае с i20 WRC, като всички заводски тимове използват това състезание като подготовка за Финландия.

Навигатор на Брийн ще е Пол Нейгъл, който по-рано се състезаваше с Крис Мийк.

„Макар и само за едно състезание, радвам се, че отново ще карам в световния шампионат и се надявам, че ще съм полезен на тима”, заяви Брийн.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт