728 x 90

Льоклер най-бърз, катастрофи за Верстапен и Ботас

Льоклер най-бърз, катастрофи за Верстапен и Ботас

Шарл Льоклер с Ferrari завърши с най-добро време втората свободна тренировка за Гран при на Австрия, която на два пъти беше спирана заради катастрофите на Макс Верстапен с Red Bull и Валтери Ботас с Mercedes. Инцидентът на Макс стана на последния завой, като холандецът излетя от пистата, завъртя се и се удари със задницата в

Шарл Льоклер с Ferrari завърши с най-добро време втората свободна тренировка за Гран при на Австрия, която на два пъти беше спирана заради катастрофите на Макс Верстапен с Red Bull и Валтери Ботас с Mercedes.

Инцидентът на Макс стана на последния завой, като холандецът излетя от пистата, завъртя се и се удари със задницата в предпазната стена. Холандецът беше все още със средно твърди гуми, като ударът му стана 35 минути след началото на сесията.

При подновяването на тренировката двамата пилоти на Mercedes се насочиха към симулация на квалификацията, като Ботас имаше проблеми с влизането в завой №6, влезе с по-широка траектория в него и се завъртя в средата на завоя. Валтери се опита да контрира, но при обратния мах колата му излетя извън пистата и последна челен удар в стената.

Второто прекъсване на тренировката провали квалификационните опити на Люис Хамилтън и още няколко пилоти, като шампионът беше по-бавен от Льоклер в първите два опита от бързата си обиколка.

След рестарта двамата пилоти на Ferrari оглавиха класирането с меките сликове, като Фетел излетя от последния завой, но за разлика от Верстапен успя да спре преди да се удари в стената. Льоклер върна газта заради жълтите флагове в последния сектор, но въпреки това успя да оглави класирането.

Шарл оглави класирането с 0,041 секунди пред Хамилтън, който не се опита отново да симулира квалификация и остана с времето си с твърдите гуми.

Най-напред в битката в средата на класирането се оказа Карлос Сайнц с McLaren, който завърши пети, на 0,459 секунди от Льоклер.

В първата тренировка най-бърз беше Хамилтън, следван от Фетел и Ботас.

Класирането във втората свободна тренировка може да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт