728 x 90

Льоклер спечели квалификацията в Австрия

Льоклер спечели квалификацията в Австрия

Шарл Льоклер с Ferrari спечели квалификацията за Гран при на Австрия, като записа две поредни най-бързи обиколки в третата част, за да неутрализира атаките на Mercedes. Все пак световният шампион Люис Хамилтън изскочи на първа редица с последната си бърза обиколка, а Макс Верстапен с Red Bull  и Валтери Ботас с другия Mercedes останаха на

Шарл Льоклер с Ferrari спечели квалификацията за Гран при на Австрия, като записа две поредни най-бързи обиколки в третата част, за да неутрализира атаките на Mercedes. Все пак световният шампион Люис Хамилтън изскочи на първа редица с последната си бърза обиколка, а Макс Верстапен с Red Bull  и Валтери Ботас с другия Mercedes останаха на трето и четвърто място.

Квалификацията се оказа провал за другия пилот на Ferrari Себастиан Фетел, който получи повреда преди третата част на сесията и изобщо не успя да излезе на пистата.

По-късно днес обаче Хамилтън може да загуби тази втора позиция на старта, тъй като блокира Кими Райконен с Alfa Romeo в първата част, а финландецът му показа среден пръст, след като успя да го заобиколи в третия завой на трасето.

За първи път от доста време пилотите на Ferrari бяха по-силни от тези на Mercedes, но записаха най-добрите си времена във втората част с меките сликове, а световните шампиони със средно твърдите, така че утре двата тима ще потеглят с различна стратегия в състезанието.

Кристиан Хорнър от Red Bull коментира, че стратегията на Ferrari с меките сликове може и да проработи, тъй като SF90 има по-висока скорост на правите и по-ниска в завоите в сравнение с другите коли, а това предпазва гумите от прегряване и претоварване.

Няколко пилоти получиха наказания заради сменени елементи от задвижващите системи, така че стартовата решетка утре ще изглежда по-различно от резултатите днес.

Класирането в квалификацията за Гран при на Австрия може да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт