728 x 90

Ferrari няма да обжалва "грешното" решение

    Ferrari обяви снощи, че няма да обжалва решението на стюардите за инцидента между Макс Верстапен и Шарл Льоклер, въпреки че италианците са на мнение, че отсъждането е „грешно”. Макс и Шарл се удариха в завой №3 на 69-ата обиколка, когато холандецът атакува лидера от вътрешната страна, но на излизане от завоя му затвори пътя и

    Ferrari обяви снощи, че няма да обжалва решението на стюардите за инцидента между Макс Верстапен и Шарл Льоклер, въпреки че италианците са на мнение, че отсъждането е „грешно”.

    Макс и Шарл се удариха в завой №3 на 69-ата обиколка, когато холандецът атакува лидера от вътрешната страна, но на излизане от завоя му затвори пътя и го избута извън пистата.

    Льоклер заяви, че съперникът му е нарушил правилата, а няколко часа след финала стюардите заявиха, че случката между двамата е състезателен инцидент и няма да има наказания.

    Шефът на Ferrari заяви, че не е съгласен с това решение, но допълни, че отборът няма да обжалва, за да „подкрепи спорта”.

    „Мнението и позицията на Ferrari е следната: ние все още вярваме, че това решение е грешно, вярваме, че Шарл Льоклер остави достатъчно място на Макс, последва удар и Макс го избута извън трасето – обясни Биното. – Вярваме, че в това отношение правилата са ясни и тези правила вече са се прилагали в предишни състезания.

    „Но ние напълно уважаваме решението на стюардите, но мисля, че като фен на Ferrari, какъвто съм аз, трябва да обърнем страницата и да гледаме напред.”

    Ferrari участва много активно в сагата с преразглеждането на наказанието на Себастиан Фетел от Канада, което се оказа пълно фиаско и германецът загуби победата си в Монреал.

    Биното потвърди, че Скудерията има възможности да обжалва решението на стюардите, но няма да го направи, тъй като това е в „интерес на спорта”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт