728 x 90

McLaren запазва пилотите си за 2020 година

    Напълно очаквано тимът във Формула 1 McLaren обяви, че ще задържи и двамата си пилоти за следващия сезон в световния шампионат – Карлос Сайнц и Ландо Норис. „Успешното представяне на Карлос и Ландо е част от прогреса, който постигна този сезон McLaren – заяви новият шеф на тима Андреас Зайдъл. – С тяхна помощ развиваме

    Напълно очаквано тимът във Формула 1 McLaren обяви, че ще задържи и двамата си пилоти за следващия сезон в световния шампионат – Карлос Сайнц и Ландо Норис.

    „Успешното представяне на Карлос и Ландо е част от прогреса, който постигна този сезон McLaren – заяви новият шеф на тима Андреас Зайдъл. – С тяхна помощ развиваме MCL34 и работим по колата ни за догодина MCL35. Опитът на Сайнц и скоростта на Норис са важни за нас, така че изборът ни беше лесен.”

    Зайдъл и големият шеф на McLaren Зак Браун отхвърлиха слуховете за завръщане на Фернандо Алонсо във Формула 1 и обявиха, че са изключително доволни от настоящите пилоти на тима.

    След първите 9 старта този сезон пилотите на McLaren са събрали 52 точки, а британският тим е основен фаворит за 4-ото място при конструкторите, веднага след Mercedes, Ferrari и Red Bull.

    Зайдъл обаче не пожела да коментира слуховете, че за догодина McLaren може да смени Williams като клиент на Mercedes, а тимът на сър Франк отново да получава мотори от Renault. Ако това се случи, шансовете на McLaren да се върне в челото по-бързо ще станат още по-големи.

    „Решихме да потвърдим пилотите си за догодина толкова рано, 12 старта преди края на сезона, за да избегнем всякакви спекулации – допълни Зак Брун. – McLaren е поел курс към завръщане в челото, а Карлос и Ландо показаха, че поставят интересите на тима пред своите, което е много важно за нас и го оценяваме.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт