728 x 90

Слух: Окон сменя Ботас в Mercedes

    Завръщането на протежето на Mercedes Естебан Окон във Формула 1 за следващия сезон изглежда все по-сигурно, но все още не се знае в той точно ще се случи това. А според последния слух от падока на Гран при на Великобритания талантливият французин може да заеме мястото на Валтери Ботас в тима на световните шампиони за

    Завръщането на протежето на Mercedes Естебан Окон във Формула 1 за следващия сезон изглежда все по-сигурно, но все още не се знае в той точно ще се случи това. А според последния слух от падока на Гран при на Великобритания талантливият французин може да заеме мястото на Валтери Ботас в тима на световните шампиони за 2020 година. Финландецът има договор до края на 2019, а все още не е ясно дали отборът ще го задържи.

    Окон кара 2 години във Формула 1, като през 2018 беше договорено той да премине в Renault за този сезон, но сделката се разпадна, тъй като Сирил Абитбул успя да привлече Дениъл Рикардо от Red Bull.

    По-рано тази година шефът на Mercedes Тото Волф обяви, че компанията е готово да освободи Окон от ангажиментите му към тима, ако не успее да му намери място във Формула 1 за 2020. Сега Окон е резервен пилот на Mercedes.

    Но бившият шеф на Lotus Матю Картър е на мнение, че в Mercedes най-вероятно ще предложат на Окон мястото на Ботас.

    „Шефовете на Mercedes, начело с Волф, бяха на 100 процента уверени, че Естебан ще кара за Renault през 2019 година – обясни Картър в подкаста Missed Apex. – Изобщо не беше планирано Окон да пропусне този сезон. Според моите източници в Mercedes, там вече е ясно, че той ще кара през 2020 и ще заеме мястото на Валтери.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт