728 x 90

Льоклер ще е по-агресивен на пистата

Льоклер ще е по-агресивен на пистата

Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер загуби победата в Гран при на Австрия 3 обиколки преди финала, когато беше догонен и изпреварен от Макс Верстапен, като маневрата на холандеца се оказа на ръба на правилата, но в крайна сметка стюардите на състезанието му оставиха първото място. Преди Гран при на Великобритания този уикенд Льоклер заяви, че

Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер загуби победата в Гран при на Австрия 3 обиколки преди финала, когато беше догонен и изпреварен от Макс Верстапен, като маневрата на холандеца се оказа на ръба на правилата, но в крайна сметка стюардите на състезанието му оставиха първото място.

Преди Гран при на Великобритания този уикенд Льоклер заяви, че одобрява решението на стюардите от Австрия, стига те да продължат да действат спрямо стандартите, които са демонстрирали на „Ред Бул Ринг”.

„Единственото, което бих могъл да искам е повече постоянство в тези отсъждания – призна Шарл. – В миналото има пилоти, наказани за много по-малки инциденти, в сравнение с атаката на Макс. Но се радвам, ако имаме възможност всички да се борим по този начин. Това е добре за Формула 1, пилотите искат точно това. Но трябва да знаем какво можем да очакваме от съперника на пистата, с когото се сражаваме за по-предна позиция.”

И Льоклер обяви, че планира също да действа по-агресивно в битките за по-предна позиция.

„Най-добре всичко да е официално и позицията на стюардите да е ясна предварително – поясни пилотът. – От това си правя изводите, че аз също мога да съм по-агресивен на пистата и смятам да се възползвам от това.”

Миналата година със Sauber Льоклер стартира 9-и на „Силвърстоун”, стигна до 7-ото място, но в бокса механиците не завиха както трябва гайката на едно от колелата му и той записа първото си отпадане във Формула 1.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт