728 x 90

Рикардо се усъмни в мотивацията на Фетел

    4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел може и вече да е загубил мотивация да се бори този сезон за титлата срещу Люис Хамилтън и Mercedes. Така бившият съотборник на Фетел в Red Bull Дениъл Рикардо коментира слабото началото на сезона и факта, че Скудерията все още няма победа в първите 9 състезания тази

    4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел може и вече да е загубил мотивация да се бори този сезон за титлата срещу Люис Хамилтън и Mercedes. Така бившият съотборник на Фетел в Red Bull Дениъл Рикардо коментира слабото началото на сезона и факта, че Скудерията все още няма победа в първите 9 състезания тази година.

    Рикардо се върна към 2014 година, когато Фетел като действащ шампион не успя да спечели нито една победа, а Дениъл в първия си сезон в тима взе три победи и засенчи напълно германеца.

    В края на 2014 Рикардо имаше 238 точки, а Фетел завърши сезона с 167. За сезон 2015 Фетел премина във Ferrari, където зае мястото на Фернандо Алонсо.

    Германецът няма победа от Гран при на Белгия от миналата година и според Дениъл това се отразява на желанието му да кара.

    „И преди се е случвало Себ да загуби мотивация, особено, когато види, че не може да покаже всичко, на което е способен – обясни Рикардо в интервю за италианския вестник Corriere della Sera. – Възможно е сега Фетел да преживява това, което ми се случи на мен миналата година в Red Bull, когато бях разочарован и уязвим заради трудния сезон на тима.

    „Но Себ си остава бърз пилот, който е способен да спечели титлата. Остава обаче единственият въпрос: дали Себ е способен както преди да поддържа формата си на най-високо ниво в хода на целия сезон?”

    Малко по-рано Рикардо заяви, че няма намерение да напуска Renault заради Ferrari, дори и Фетел да се оттегли в края на този сезон от Формула 1, както упорито се спекулира от Гран при на Монако насам.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт