728 x 90

Окон сменя Грожан в Haas?

    Според последните слухове във Формула 1 Ромен Грожан ще загуби мястото си в американския тим Haas F1 и мястото му ще заеме Естебан Окон. А най-смелите прогнози са, че това може да стане още за Гран при на Германия в края на този месец. Сезон 2019 върви много трудно за Haas, като представянето на тима

    Според последните слухове във Формула 1 Ромен Грожан ще загуби мястото си в американския тим Haas F1 и мястото му ще заеме Естебан Окон. А най-смелите прогнози са, че това може да стане още за Гран при на Германия в края на този месец.

    Сезон 2019 върви много трудно за Haas, като представянето на тима е много под очакванията, а Грожан се представя още по-слабо – поредица от повреди и инциденти, като французинът има само 2 точки от 10 състезания. Съотборникът му Кевин Магнусен е по-постоянен и е събрал 14 точки.

    В последния старт на „Силвърстоун” двамата пилоти на Haas се удариха един друг още в началото, като малко след това и двамата отпаднаха, а шефът на отбора Гюнтер Щайнер нарече този инцидент „неприемлив”. Това се случи на фона на драмата в основния спонсор на отбора Rich Energy, като там кризата е към края си, след като стана ясно, че шефът на компанията Райн Стори е напуснал, а фирмата вече има ново име и остава спонсор на Haas F1.

    Според анонимен източник от тим, Щайнер се е обадил по телефона на собственика Джийн Хаас от пистата, като е бил много ядосан и го е помолил за разрешение веднага да освободи Грожан. Сведенията са, че Щайнер иска да наеме Окон, който остана без титулярно място за 2019 и сега е резервен пилот на Mercedes. Близките отношения на Окон с . Близките отношения на Окон с Mercedes не притесняват Щайнер, а от тима на световните шампиони заявиха, че могат да освободят французина от ангажимента му към Mercedes, ако това ще му помогне да си намери място във Формула 1.

    Самият Окон вече потвърди, че преговаря с няколко отбора за сезон 2020, но той и мениджмънтът му са готови за бързи действия, ако по-рано се отвори свободно място в колоната.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт