728 x 90

Буеми с тежка катастрофа на "Силвърстоун"

    Бившият шампион във Формула Е Себастиен Буеми направи тежка катастрофа по време на тестовете на Pirelli с гумите за догодина във Формула 1, в които участваха Red Bull и Williams. Катастрофата е станала в сряда надвечер, като Буеми е сменил в 17 часа местно време Пиер Гасли зад волана на Red Bull RB15. Малко по-късно

    Бившият шампион във Формула Е Себастиен Буеми направи тежка катастрофа по време на тестовете на Pirelli с гумите за догодина във Формула 1, в които участваха Red Bull и Williams.

    Катастрофата е станала в сряда надвечер, като Буеми е сменил в 17 часа местно време Пиер Гасли зад волана на Red Bull RB15. Малко по-късно швейцарецът е загубил управлението над автомобила в бързия десен завой „Аби” след стартфиналната права и се е ударил в предпазните стени със скорост около 270 км/ч.

    Според данните от колата, в момента на удара Буеми е изпитал натоварване в размер на 20G. Швейцарският пилот е невредим след катастрофата, преминал е щателен преглед в медицинския център на пистата, след което лекарите са го освободили.

    След инцидента от Red Bull обявиха, че тестовете на Pirelli няма да бъдат подновени.

    Предполага се, че причината за катастрофата на Буеми е повреда в задното дясно окачване на колата или скъсване на джанта. Комплектът гуми, с които е карал Буеми са били тествани и в първия ден на изпитанията.

    Буеми кара във Формула 1 от 2009 до 2011 година, като записа 55 старта за Toro Rosso и най-добрите му класирания са две седми места. След това той премина в състезанията за издръжливост и Формула Е, като и в двата шампионата спечели шампионската титла – с Toyota в WEC и с Renault във втория сезон на Формула Е. За последно той кара в официални тестове във Формула 1 през 2014 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт