728 x 90

Мелбърн остава във Формула 1 до 2025 година

Мелбърн остава във Формула 1 до 2025 година

Договорът на Мелбърн и Гран при на Австралия е бил удължен с още 2 години и състезанието ще присъства в календара на Формула 1 поне до 2025 година, стана ясно вчера. Десет години поред надпреварата се провеждаше в Аделаид, а от 1996 домакин на старта е Мелбърн, като през по-голямата част в последните над 20

Договорът на Мелбърн и Гран при на Австралия е бил удължен с още 2 години и състезанието ще присъства в календара на Формула 1 поне до 2025 година, стана ясно вчера.

Десет години поред надпреварата се провеждаше в Аделаид, а от 1996 домакин на старта е Мелбърн, като през по-голямата част в последните над 20 сезона Гран при на Австралия открива сезона във Формула 1. Единствените изключения бяха 2006 и 2010, когато тази чест се падна на Бахрейн.

Догодина Гран при на Австралия ще е на 15 март и това ще е 25-ото състезание от Формула 1 на „Албърт парк”.

Собствениците на Формула 1 Liberty Media действат изключително активно в последната една година, за да осигурят възможно най-интересен календар, като миналата седмица стана ясно, че Гран при на Великобритания и „Силвърстоун” остават във Формула 1 за поне още 5 години, а се предполага, че съвсем скоро с нови договори ще се сдобият Мексико и „Монца”. Догодина в календара влизат Холандия със „Зандвоорт” и Виетнам, но все още не се знае кои две състезания ще отпаднат, тъй като стартовете ще останат 21.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт