728 x 90

Доктор Марко: Фетел да напусне Ferrari

Доктор Марко: Фетел да напусне Ferrari

Поредната грешка на първия пилот на Ferrari Себастиан Фетел в Гран при на Великобритания в неделя, когато той удари отзад Макс Верстапен, се оказа ново разочарование за феновете на Скудерията, тъй като 4-кратният световен шампион се бореше за място на подиума. Обичайните реакции бяха, че кризата при Фетел продължава и явно скоро той няма да

Поредната грешка на първия пилот на Ferrari Себастиан Фетел в Гран при на Великобритания в неделя, когато той удари отзад Макс Верстапен, се оказа ново разочарование за феновете на Скудерията, тъй като 4-кратният световен шампион се бореше за място на подиума.

Обичайните реакции бяха, че кризата при Фетел продължава и явно скоро той няма да се измъкне от нея, но в бившия му тим – Red Bull, реагираха по-оптимистично. Начело с доктор Хелмут Марко, който се оказа, че има готова рецепта за следващия етап от кариерата на Фетел.

„Себастиан има нужда от смяна на обстановката, т.е да напусне Ferrari и да си намери нов отбор – обясни доктор Марко. – Според мен обаче, за 2020 това ще е невъзможно. Пилот, който не е уверен в себе си, допуска грешки. Това се случва на подсъзнателно ниво и се контролира много трудно.”

Според тим мениджъра на Red Bull Джонатан Уитли, Фетел не се чувства съвсем на мястото си в Скудерията, тъй като според него, развитието на болида на тима SF90 върви в посока, която допада повече на съотборника му Шарл Льоклер.

„В процеса на модернизиране и подобряване на SF90 във Ferrari повече се ориентират към предпочитанията на Льоклер – обясни Уитли без да посочва откъде разполага с тази информация. – От Гран при на Франция насам тимът започна да увеличава притискащата сила на предницата, но така започнаха по-бързо да прегряват предните гуми, а в същото време задницата стана по-нестабилна.

„Льоклер се справя по-добре с този проблем, а на „Силвърстоун” Фетел се оплакваше, че не му харесва поведението на задницата на колата му и не чувства нужната увереност, за да атакува.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт