728 x 90

Хорнър: До края на 2020 няма да има промени в големите отбори

    Шефът на тима на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнър прогнозира, че големите отбори няма да правят промени в състава си до края на следващия сезон. Това ще се окаже страхотна новина за новия пилот на Red Bull Пиер Гасли, който едва на „Силвърстоун” миналата неделя показа скоростта и карането, заради което тимът го

    Шефът на тима на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнър прогнозира, че големите отбори няма да правят промени в състава си до края на следващия сезон. Това ще се окаже страхотна новина за новия пилот на Red Bull Пиер Гасли, който едва на „Силвърстоун” миналата неделя показа скоростта и карането, заради което тимът го взе от Toro Rosso за 2019 година.

    23-годишният Гасли започна неубедително сезона и вече изостава сериозно Макс Верстапен, което породи много прогнози, че французинът може да загуби мястото си. Хорнър обаче даде да се разбере, че Гасли ще получи достатъчно време, за да подобри представянето си.

    „Пиер се оказа зад волана на нашия автомобил доста по-рано, отколкото планирахме – обясни Хорнър. – На предсезонните тестове Гасли преживя и два инцидента, което се отрази на увереността му. А и той има най-трудния съотборник във Формула 1.

    „Без съмнение, в първите седем или осем състезания тази година Пиер се представи под възможностите си. Ние сме наясно с потенциала му и му оказваме максимална подкрепа, за да може той да преодолее този период.”

    Хорнър коментира и слуховете, според които намиращият се в криза Себастиан Фетел ще се върне в Red Bull – тимът, с който спечели и четирите си световни титли.

    „Според мен, Себастиан има договор с Ferrari поне до края на следващия сезон – обясни Хорнър. – Не са водени никакви преговори за връщането му при нас. Мисля, че и трите топ отбора ще запазят пилотите си до края на 2020 година.”

    Според прогнозата на Хорнър, Валтери Ботас ще остане в Mercedes, тъй като той е единственият от пилотите в трите големи отбора, чийто договор изтича в края на 2019 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт