728 x 90

Грожан може да отиде във Формула Е

    Бъдещето на пилота на Haas F1 Ромен Грожан остава неясно, въпреки че американският тим гарантира, че той ще кара и в Гран при на Германия този уикенд. Договорът на французина изтича в края на годината, но след последното състезание стана ясно, че шефът на тима Гюнтер Щайнер се е обадил на собственика Джийн Хаас с

    Бъдещето на пилота на Haas F1 Ромен Грожан остава неясно, въпреки че американският тим гарантира, че той ще кара и в Гран при на Германия този уикенд. Договорът на французина изтича в края на годината, но след последното състезание стана ясно, че шефът на тима Гюнтер Щайнер се е обадил на собственика Джийн Хаас с молба да уволни Ромен още на „Силвърстоун” след удара със съотборника му Кевин Магнусен, като малко по-късно и двамата отпаднаха от Гран при на Великобритания.

    Слуховете вече усилено търсят заместник на Грожан в Haas, като се смята, че най-вероятно това ще е Серхио Перес от Racing Point, тъй като идването на Естебан Окон изглежда по-трудно осъществимо. В сметката трябва да се включи и Пиетро Фитипалди, внукът на легендата Емерсон, който обаче все още няма достатъчно точки, за да получи суперлиценз.

    Според германското списание AutoBild, Грожан ще продължи кариерата си в електрическата Формула Е. Много е вероятно той да премине в отбора шампион за петия сезон DS Techeetah, където кара и Жан-Ерик Верн – единственият двукратен световен шампион в историята на Формула Е. Там се освободи едно място, след като Андре Лотерер напусна и обяви, че преминава в тима на Porsche.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт