728 x 90

Нова версия: Хюлкенберг в Haas, Окон – в Renault

    Трансферната рулетка във Формула 1 набира скорост, като вариантите за разместване на пилотите стават все повече, но е почти сигурно, че Ромен Грожан явно няма големи шансове да остане в световния шампионат. За 10 старта този сезон Ромен има едва 2 точки, а ударът със съотборника му Кевин Магнусен на старта на Гран при на

    Трансферната рулетка във Формула 1 набира скорост, като вариантите за разместване на пилотите стават все повече, но е почти сигурно, че Ромен Грожан явно няма големи шансове да остане в световния шампионат.

    За 10 старта този сезон Ромен има едва 2 точки, а ударът със съотборника му Кевин Магнусен на старта на Гран при на Великобритания най-вероятно е бил капката, която е преляла чашата за шефа на Haas Гюнтер Щайнер.

    Според най-смелите прогнози Грожан може да загуби мястото си в отбора още след лятната пауза, като засега е потвърдено само участието му в Германия този уикенд.

    За най-сериозен претендент за мястото на Ромен се смята резервният пилот на Mercedes Естебан Окон, но някои анализатори са на мнение, че французинът има по-високи цели.

    „Окон няма да отиде в Haas – уверен е Джо Сейуърд, един от най-добре информираните журналисти във Формула 1. – Той чака място в Mercedes и не си струва да си губи времето с Haas.”

    Сейуърд е уверен, че Грожан ще изкара до края на сезона в Haas, тъй като за Щайнер ще е рисковано да го смени в средата на годината с пилот, който има доста по-малко опит.

    „Единственият вариант Грожан да се прости бързо с мястото си е да направи някоя нова глупост, например пак да се удари с Магнусен – прогнозира Сейуърд. – Според мен, много по-големи са шансовете на следната схема: за догодина Нико Хюлкенберг да премине в Haas на мястото на Грожан, а Окон да стане титуляр в Renault.”

    Договорът на Хюлкенберг с Renault изтича в края на тази година, а Окон прекара 2 сезона във Force India, но остана без място, след като тимът беше купен от Лорънс Строл и той доведе сина си Ланс от Williams.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт