728 x 90

Германия изпада от Формула 1?

    Шансовете Германия да остане в календара на Формула 1 за следващата година са много малки, призна генералният директор на пистата „Хокенхайм” Георг Зайлер. Миналата година трасето влезе в календара с договор за един сезон и подновяването му явно ще бъде много трудно. Зайле потвърди, че преговорите с FOM продължават, но даде да се разбере, че

    Шансовете Германия да остане в календара на Формула 1 за следващата година са много малки, призна генералният директор на пистата „Хокенхайм” Георг Зайлер. Миналата година трасето влезе в календара с договор за един сезон и подновяването му явно ще бъде много трудно.

    Зайле потвърди, че преговорите с FOM продължават, но даде да се разбере, че не е оптимист за изхода им.

    „С оглед на това, което се случва, то най-вероятно догодина няма да има Гран при на Германия – прогнозира Зайдел. – Стартовете за сезон 2020 остават 21, а влизат две нови състезания – в Ханой и на „Зандвоорт”, така че някои от съществуващите надпревари ще трябва да отпаднат. Към този момент с най-големи шансове да изпаднат от календара са Германия, Барселона и Мексико.

    „Все още обаче няма нищо решено и Формула 1 може да остане на „Хокенхайм”. Миналата година смятахме, че състезанието, което проведохме тук ще е последно, но през септември или октомври подписахме договор за сезон 2019. Така че, шансове има, но не са големи.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт