728 x 90

Пилотите на Ferrari си размениха по една тренировка

    Двамата пилоти на Ferrari Шарл Льоклер и Себастиан Фетел оглавиха класирането в петъчните свободни тренировки за Гран при на Германия, 11-и кръг от сезона във Формула 1. Фетел беше най-бърз в първата сесия, а Льоклер – във втората, като и в двата случая Ferrari записа двоен успех на върха на класирането. Две трети места пък

    Двамата пилоти на Ferrari Шарл Льоклер и Себастиан Фетел оглавиха класирането в петъчните свободни тренировки за Гран при на Германия, 11-и кръг от сезона във Формула 1. Фетел беше най-бърз в първата сесия, а Льоклер – във втората, като и в двата случая Ferrari записа двоен успех на върха на класирането. Две трети места пък взе световният шампион Люис Хамилтън, който демонстрира, че Mercedes може да е близо до темпото на Ferrari въпреки жегите на „Хокенхайм”, където колата на световните шампиони има проблем с охлаждането.

    Втората тренировка беше белязана от тежката катастрофа на Пиер Гасли с Red Bull, който излетя на последния завой и се удари странично в предпазните огради, като разби лявото окачване на колата си отпред и отзад, а след това обясни, че просто е „изпуснал” контрола над автомобила си.

    Гасли обясни, че в петъчните тренировки не е използвал двигателя и скоростната кутия за неделя и се извини на механиците на тима.

    Миналата година Фетел спечели квалификацията в Германия, но победата беше за Хамилтън, след като Себ катастрофира и отпадна докато беше начело в състезанието.

    Резултатите от петъчните тренировки за Гран при на Германия може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт