728 x 90

ФИА не видя проблем с хлъзгавата зона за сигурност

    Директорът на състезанията във Формула 1 Майкъл Маси обясни, че „не вижда проблем” с хлъзгавата зона за сигурност на последния завой на „Хокенхайм”, която всъщност е част от трасето за драг и която се оказа много трудно препятствие за много пилоти вчера в хода на дъждовната Гран при на Германия. Асфалтът в тази зона стана

    Директорът на състезанията във Формула 1 Майкъл Маси обясни, че „не вижда проблем” с хлъзгавата зона за сигурност на последния завой на „Хокенхайм”, която всъщност е част от трасето за драг и която се оказа много трудно препятствие за много пилоти вчера в хода на дъждовната Гран при на Германия.

    Асфалтът в тази зона стана като лед след поредицата превалявания и не осигуряваше никакво сцепление и управление на колите при излитането им преди последния завой, което ги пращаше директно в зоната за сигурност с чакъл, от която малцина успяха да се измъкнат вчера.

    Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер, който отпадна точно там вчера, след като се заби в предпазната стена, определи тази зона като „неприемлива”.

    „Честно казано, там няма разлика в нивото на сцепление в сравнение с другите боядисани зони за сигурност – обясни Маси. – Ние я инспектирахме онзи ден, прегледахме я и след финала на състезанието. Хлъзгаво е, но винаги става така, когато има вода върху боядисан асфалт.

    „Основното ми послание тук е, че пилотите не трябва да използват тези зони като спасение при тяхна грешка в някой от завоите, затова и има ограничение на трасето, които те с лекота прекрачват, тъй като става въпрос за обикновени бели линии.”

    Маси напомни, че самите пилоти във Формула 1 са поискали такива зони за сигурност, които да наказват по-сурово всяка тяхна грешка.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт