728 x 90

Розберг: В Mercedes Верстапен щеше да победи Хамилтън

    Световният шампион за 2016 година във Формула 1 Нико Розберг направи интересен анализ на Гран при на Германия и обясни какво би станало ако Макс Верстапен беше съотборник на Люис Хамилтън в Mercedes. „Невероятен уикенд, страхотно състезание – обясни Розберг. – Първо, Верстапен. Изпусна съперниците си на старта, но след това, заедно с Хамилтън беше

    Световният шампион за 2016 година във Формула 1 Нико Розберг направи интересен анализ на Гран при на Германия и обясни какво би станало ако Макс Верстапен беше съотборник на Люис Хамилтън в Mercedes.

    „Невероятен уикенд, страхотно състезание – обясни Розберг. – Първо, Верстапен. Изпусна съперниците си на старта, но след това, заедно с Хамилтън беше най-бърз с гумите интермедия. След това оказа сериозен натиск върху Ботас, който не беше достатъчно бърз с този тип гуми. Но при Валтери винаги има проблем със състезателното темпо…

    „След това обаче дойде най-интересната част – когато пилотите вече бяха със сликове, а дъждът се усили и Макс и тук се представи впечатляващо. Няма по-сложно нещо от това, да се окажеш зад волана на кола от Формула 1 в условия, когато сцеплението се променя на всеки завой във всяка една обиколка и да не знаеш какво да очакваш, особено когато си със сликове на мокро. Точно заради това майсторство страшно много уважавам всички пилоти.

    „Верстапен имаше отлично състезателно темпо, той и тимът направиха всичко както трябва и победата му е напълно заслужена. Макс вече има две победи и е на 22 точки от Ботас, като е далеч пред двамата пилоти на Ferrari, въпреки че колата на италианците е много по-добра от тази на Red Bull на много писти. Това е невероятно!

    „Макс вече не прави грешки. Разликата му с Люис е едва 61 точки. Мисля, че ако бяха съотборници в Mercedes, Верстапен щеше да е пред Хамилтън в класирането. Този сезон Макс се представя феноменално и феновете му имат право да са много доволни.

    „Отличен уикенд и за Фетел – допълни Розберг. – Той стартира добре, в първите обиколки имаше проблеми с темпото с гумите интермедия, но в края на състезанието беше на правилното място в правилното време. На „Хокенхайм” Ferrari имаха най-добрата кола – както в квалификациите, така и в състезанието, особено когато започна да изсъхва.

    „Този добър резултат е много важен за Себастиан, още едно-две такива състезания и той ще излезе от кризата. Тогава вече битката ще стане много интересна.

    „Люис показа, че двамата с Верстапен са най-бързи с гумите интермедия, но след това имаше проблеми, допусна две грешки, не знам от колко време не беше правил толкова грешки в едно състезание. Може би не се е чувствал добре. Той успя да изпревари само двете коли на Williams, докато Фетел напред изпреварваше пилот след пилот.

    „Това състезание се оказа неуспешно за Хамилтън, но това не е проблем, даже стана по-добре, че иначе идеалните Mercedes и Хамилтън също сгрешиха.

    „Много ми е трудно да си представя напрежението, на което е подложен Ботас – обясни Нико. – Тото Волф заяви, че резултатите на Валтери в следващите две състезания ще определят дали той ще остане в отбора или не. А атмосферните условия в неделя изобщо не му помогнаха. Представянето му не беше лошо до катастрофата му в самия край. Може би в този момент той загуби мястото си в тима.

    „Що се отнася до Льоклер – той също кара силно до катастрофата. Но това не е проблем, условията бяха трудни, много други пилоти също сбъркаха там. В квалификациите Шарл все по-често е по-бърз от Фетел, при това категорично, но в състезанията все нещо му пречи, за да спечели и точно този проблем трябва да бъде решен.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт