728 x 90

Васьор: Фетел се справя по-зле с напрежението

    Шефът на Alfa Romeo Фредерик Васьор даде висока оценка на представянето на Шарл Льоклер в първия му сезон като пилот на Ferrari, като това е едва втората година на младия пилот във Формула 1. Шарл не отстъпва по скорост на лидера на тима Себастиан Фетел и от началото на сезона шефовете на отбора на няколко

    Шефът на Alfa Romeo Фредерик Васьор даде висока оценка на представянето на Шарл Льоклер в първия му сезон като пилот на Ferrari, като това е едва втората година на младия пилот във Формула 1. Шарл не отстъпва по скорост на лидера на тима Себастиан Фетел и от началото на сезона шефовете на отбора на няколко пъти трябваше да използват заповеди от бокса, за да са осигурят по-предна позиция на пистата за германеца. Васьор вече е работил с Льоклер и затова мнението му е повече от интересно.

    „Не очаквах, че Шарл ще се адаптира толкова бързо към Ferrari – призна Васьор. – Сега той вече е настроен да печели състезания, а съотборникът му е в сложна ситуация. И двамата обаче са под напрежение заради представянето на Mercedes, но Фетел се справя по-зле с напрежението в сравнение с Льоклер.

    „Според мен, Шарл се представи отлично в първата половина на сезона, макар това да не важи за всички състезания. Проблемът не е в това, че той излетя от пистата в Германия, този състезателен уикенд завърши зле и за двамата пилоти на Mercedes. Последните два завоя на „Хокенхайм” бяха много хлъзгави и много пилоти сбъркаха там, в това число и Шарл. Но още в началото на уикенда той показа такава скорост, с която можеше да спечели квалификацията. В предишните три или четири състезания представянето му също беше на високо ниво.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт